Tuesday, October 2, 2012

Catatan Suri iv

Assalamualaikum... Cerita raya dah lepas...rasanya Ramadhan kali ni memang super duper penat dan amat2lah mencabar keimanan. Apapun kena tempuhi jugak.Walaupun mr.hubby cuti lama,masih byk agenda x dpt nak laksanakan.Insyaallah semoga ada lagi masa dan ketika utk meneruskan agenda yg tergendala itu. Ada sikit masa ni dan mata masih terang sementara anak2 pun dah tidur,dapatla meluahkan perasaan serba sikit.Sejak dari minggu lepas kenduri kawin sabtu & ahad,badan x sedap n tangan lenguh2..gagahkan jugak menghadiri jemputan kahwin tu dan juga gagahkan diri juga drive sorg ditemani anak2 sahaja.fuhhhh, menguji kesabaran sungguh,anak2 dah la lasak2..dalam kereta pun macam kat taman tema...tension gak kkekadang.Masa tu kat telinga berbisik suara my hubby, dia pesan cool jer...buat macam biasa, jgn tension2..grrrrr (dalam hati).Alhamdulillah drive ke Shah Alam, Klang dgn anak2 sahaja,walaupun berkonvoi dengan family lain, time cari parking tu yg haru...sekali bukak pintu kereta berdesup anak2 aku keluar mcm itik keluar cari makan..hahaha, maklumla selalu terkurung je dalam rumah ...jangan risau anak2 ku, dah besar sikit nanti n ibu dah confident u olls leh take care off urself sure ibu will let you'll go cycling etc etc...sekrg ni macam2 anasir luar yg harus kita bendung...ibu nak yg terbaik utk u olls.. Walaupun dalam hati ni rasa sayu dan hiba bila badan rasa x sihat,x dapat nak bergerak aktif..air mata bergenang gak n teringat kat mr hubby yg jauh..masa abg ada jiwa rasa tenang,cool jer...akhir kata, semalam gi jugak berurut..alhamdulillah kurang dah terkehelnya...lepas ni kena buat keje dgn berhemah x yah kelam kabut mcm lipas kudung..(ni mesti pasal aku ngecat rumah n pasang border kat bilik anak bagai nak rak).. Selamat Malam...mimpi indah2 ye.. *selamat malam abg..walaupun ustaz Don & Ustaz Azhar pesan seperti di bawah..aku hanya boleh wassapp je la mohon maaf zahir batin..huhuuu...sob sob..nak peluk cium pun x kena...huwaaaaa

No comments:

Post a Comment