Tuesday, October 25, 2011

penghujung october

hujung2 october..aduhaii..banyak sgt dugaanyer terutama bab kesihatan..lepas sakit telinga hari tu ..demam ..sakit mata pulak...telinga membengkak luar biasa rasanya..mulanya pergi klinik biasa aku pergi bwk anak yg dmam sekali la check telinga ada dengung2 ..dr.kata ada taik telinga keras...dia bagi ubat titis..lepas pakai ubat titis tu aku dah mula x dengar..dah 3 hari aku pergi balik dr tu tanya aku x korek ke?sebab dia teropong dia kata x tecuit..aik...perlu ke dikorek?bukan ke ubat titis dia kasi tu utk cairkan taik telinga?..memula marah sebab aku korek telinga...ni dia suruh aku korek telinga la pulak...huhuuu..aper punyer dr. ini???dr. tu suruh aku refer hospital la pulak..aku ckp x kan sampai kena refer..dengan ayat yg agak kureng..dia cakap kalau aku nak pekak lambat2 lah pergi refer...x per.sabar yer...

lepas x tahan dgn telinga yg makin bengkak aku gi klinik panel. Barulah ku tau dr.tu bagi aku ubat yg tak betul..sepatutnya dia bagi soluwax..ni dia bagi antibiotik jer,.mana maunyr taik telinga mencair,,,ih ihhh...aku terus pangkah klnik tu utk aku kungjungi lepas ni...support punyer pasal la kan...lepas pakai ubat dari klinik panel tu alhamdulillah beransur pulih telinga dah tak macam telinga tikus dah..hehehehhe sukurrr

lepas sakit telinga...mata pulak...semalam jer (isnin) mata dah merah dua2 belah..bos aku nampak...dia faham n suruh aku mc jer esok lepas settle issue cheques.
rasa badan n kepala pening2..sebelum tu dah ada tanda2 ..nasihat kawan2 aku cuci dgn air garam.ttiskan air susu bdan sdiri yg alhamdulillah masih ada ni...aku amalkan sentiasa...bila dah merah dua2 mata dari sebelumnya sebelah jer,,,aku gi klinik gak la utk mc...ubat titis tu pun gunala jugak,,,alhamdulillah lepas guna malam tadi..beransur pulih,,,x de taik mata dah keluar..pening pun dah hilang...menangis gak saat tu bdan x sihat dgn mata yg bert nak tutup jer masa tu...dgn anak2 nak susu nak itu ini..aku gagahkan juga ..syukur sgt dah beransur pulih...hari ni mc..x berehat apa pun...pergi pasar...memasak utk anak2 pergi balik sekolah aku hantar...saje praktis dulu...akan dtg jadi suri rumah bleh la arrange itu ini...insyaallah...

Monday, October 10, 2011

Pertengahan October ...

last September...

Semenjak selepas Hari Raya september lepas,semangat untuk meneruskan hari2 bersama anak2 tanpa abang di sisi amat pilu. Sekejap jer masa berlalu,abang terpaksa kembali bertugas.Masa yang ada kami luangkan sehabis baik..boleh dikatakan tak lekat kami di rumah..letih tapi seronok.dapat juga meround rumah jiran tetangga..rumah sedara mara..dapat balik kampung walaupun raya pertama tu kereta kami masalah sikit.ni lah gara2 service centre yg main hentam jer servis kete org bagi part yg salah. Alhamdulillah ada kereta adik ..boleh la pinjam balik kpg esoknya..tersadai kejap kereta kami kat rumah..padahal lepas kami find out technician pasang part yg salah size n membuatkan kereta kami tersangkut sangkut ..dugaan sungguh

Cuti yg ada aku habiskan untuk mengemas rumah, baju2 yg menggunung..maklumla anak ramai kan..hehe..tempat sidai baju dah macam kedai dobi..eh..kedai dobi ada sidai2 ker?..semua mesin yg settlekan..tapi x per..rasa seronok dapat menguruskan rumahtangga sendiri..bila la aku akan dapat petunjuk untuk menngundurkan diri daripada Anglo Asia yg mencabar tu..huhuuu

semakin hari semakin sepi..tension dan tension sekian hari..dengan anak2 yg semakin aktif ..aku masih belajar untuk menjadi seorg yg penyabar..hari demi hari ada pasang dan surutnya,,mencuba dan mencuba untuk menjadi sabar..namun kadangkala tandus jua..anak2 kekadang jadi mangsa jugak..akhirnya aku yg menangis sendiri..hari2 mohon keampunan dan mohon semoga Allah memberikan aku kesabaran yg tinggi..hari2 baca ayat2,surah2 yg dapat membantu..

October....
.
.
.
.
.COMING UP NEXT