Tuesday, February 23, 2010

Hari Ahad lepas,cuti memasak ..kitaorg gi makan kat luar..restoran Sayang Manis namanya..antara menu yg di order..bubur telor hitam, sabahan bihun, lamb chop dengan nasi goreng cina...bawak anak2 makan memang kecoh..kekadang tension cam malas nak bawak bebudak makan kat luar..especially yg kecik tu ..makan bebetul x per la..ni dia suka main masak2..kalau tak bawak kesian lak dorg asik terperuk kat rumah jer..en.nizam sabar jer..aku ni kurg bersabar skit..tu yg carik port ujunggg senang aku hep hep kan dorg..abg long ngan angah masih boleh control..cuma kekadang asik kena kacau dengan yg kecik tu..aduhaiii..ni lah anak2...besar nanti pandaila dorg tu..





Balik jer singgah bangi sekali hantar adik kat KUIS..kitaorg makan kat nasi ulam..kedai makan baru..memacam lauk ada..boleh tahan sedapnyer..kalau nak cuba sila la..



Cuti2 CNY

Entry ni dah basi skit..hehe..syg lak tak share especially ngan adik yg belaja kat KUIS nuu...leh la dia jengok2 kat blog akak dia ni lepaskan rindu...
Masa cuti CNY ari tu kitaorg gi Gabai Waterfall kat ulu langat ..masa nak gi tu tak la jem mana pun..cuma entrance dia tu cam sempit betul untuk kereta lalu 2 lane.kitaorg kuar rumah kul 8.30 sampai kul 10 lebih camtu..itu pun en.nizam redah jer..belum pernah sampai sebelum ni..nengok signboard jer la..akhrnya jumpa gak..itu pun nengok kete dah berderet-deret pastu port untuk melepak banyak dah penuh..sonok pulak nengok dorg yg siap buat barbeque..nak jer mintak sikit..hehe..kitaorg bawak simple2 jer mee goreng dengan sandwich. Gi sini pun atas permintaan adik bongsu aku yg belaja kat KUIS tu la..last minute planning..Gigil2 jugak kids mandi..makcu ngan nenek tolong temankan..aku jadi pemerhati jerla..maklumlakan..cuma en.nizam dengan adik lelaki aku jer yg dok panjat kat air terjun nuu..balik rumah sumer dah lemah2 badan dan kelaparan..





Tuesday, February 16, 2010

Kepada kekawan yg mengenali diri ini..Terima kasih kerana sudi berkenal kenalan dengan insan yg bernama Juliana ni..hehe..sentimentel pulak..
mohon maaf lah yer jika terdapat kata2 yg tak sedap di dengar dek telinga..mohon halal makan dan minum ...doakan yg terbaik untuk saya..Thank you sooo much..may Allah bless U all..

Kehamilan yg ke 4 ni banyak cubaan dan dugaan terpaksa aku harungi..baik yg dalam jangkaan mahu pun yg diluar jangkaan..semuanya aku terima dengan tabah dan redha..ini semua ujian belaka..apa pun rasa dah hampir sangat dengan saat2 melahirkan..kaki dah mula membengkak..harap2 tak la awal sangat..at least 2 minggu awal ke macam tu..anak2 yg lain sumer lain2 due datenya..ada terawal dan ada yg terover due..biasalah tu..akhir kata..thanks untuk semua yg sudi bersahabat..


Hari minggu x de planning apa2 just lepak kat rumah ..sibuk mengemas..membasuh dll kerja rumah yg perlu dibereskan..masak2 simple apa yg dan..taucu ikan kembong, sayur campur goreng dengan tempe goreng tepng cicah sambal kicap..berselera jugak ...itu pun hubby yg tolong ...bukan senang tu..once in a blue moon org kata..

Birthday Umar..

Happy Birthday to Umar yg ke 2 tahun pada 11 February hari tu....dah besar dah anak ibu..semua benda nak buat sendiri...Malam tu buat ala kadar beli kek ..hadiah untuk Umar..sebab Umar memang suka dengan kapal korek...aku belikan dia mainan Kapal Korek..seronok betul dia dengan mainan dia tu..




Thursday, February 4, 2010




Ini lah hasil gambar yg di snap org dua beradik ni bila dapat pegang kamera..abg ambik gambar adik..adik ambik gambar abg..hehe..hensem tak??..hensem kan kan...
kalau dpt ngan adik dia yg kecik si Umar ..Habis la kamera tu lunyai jadinya..habis sumer dia tekan2 ..last2 sumer pic dlm tu dia delete..anak2 aktif & creative macam ni lah..another bb coming ..let's see..hmmm...

Birthday party my cousin's sister daughter Hazeera..






Tak tau apa nak buh kat entry kali ni..sesaje membuang masa upload gambar2 masa gi besday party anak sepupu..nasib baik hubby tak bz & free..see how lovely the cake..