Thursday, June 17, 2010

Choc choc choc

Entry ni sabtu yang lepas..masa tu En.Nizam gi OS.Di atas permintaan budak office sorg ni yg xcited sangat nak belajar dengan aku how to make homemade choc ..aku pun standby lah dengan barang2 nyer yg tak seberapa..kongsi2 ilmu kan apa lah salahnyer..cuma aku ada lah charge dia sikit berpada pada dengan kos membeli brgnyer..sonoknyer tak terkata..mcm aku memula belajar dengan ticer kokoa&friends dulu la..haaa.. ni lah hasilnya..masa ni anak2 tak de stay rumah mak jap..aman rasanya dan dpt lah buat sikit untuk dorg..





Saturday, June 5, 2010

cerita masak2

Pagi tadi sempat buat sarapan walau dah lambat sebab menung terlebih..hehe.
pepagi dah sarapan Sizzling Mee..ingatkan cukup..rupanya kena buat lagi..x sangka pulak sedap...(perasan pulak aku).Tengahari lak masak lemak lobak putih,sayur campur goreng dengan ayam madu..first time cuba ayam madu ..sedap juga..selalu kalau ayam..hubby & anak2 suka goreng2 biasa jer..ada rajin sikit hari ni..perap lah ayam tu sejam dengan ramuan2 nyer..tak susah pun...citer pasal masak2 kebelakangan ni suka sangat la aku search resepi2...menu2 masakan...apa saje lah..kek ke, coklat,biskut..rasa macam nakkkk sangat belajar itu ini..nak cuba itu ini..ada makna kaaa??...heheh..entah...janji aku rasa hepi dah la yer.



Tuesday, June 1, 2010

Choc Lagi..

Minggu lepas jugak....buat choc untuk anak2 & request dari member office..dorg nak order tapi aku was2 sebab jenama choc yg aku guna ni agak tak tahan suhu bilik..bak kata ticer choc aku, suh try choc jenama selbourne atau Sicao..aku guna berry's jer..kalau masuk peti sejuk oklah..aku suka sangat choc yg En.Nizam beli dengan member dia yg keja kat Lembaga Koko tu..tahan lama jer kat suhu bilik..x payah masuk peti pun..dari lepas join choc class hari tu nak pi cari choc yg disuggest oleh ticer aku tu tapi belum ada masa terluang..sebab kat area2 sini tak de..sumer kat KL..bangi sana..peralatan sumer lengkap..choc jer belum lagi..Insyaallah..coming soon leh la ambik order dari kekawan yer..


Aktiviti Hujung Minggu

Aktiviti minggu lepas ...alhamdulillah dapat jugak hadiri kursus Pengurusan Jenazah anjuran JAIS.Apa yang disampaikan oleh penceramah amat berkesan dan Insyaallah akan aku praktikkan satu hari nanti.Banyak pengalaman yang di ceritakan oleh penceramah dan ada juga peserta kursus yang terharu dengan apa yg disampaikan..Inilah Antara gambar2 yg sempat di snap masa kursus tu..

SiKecik ni pun ikut ...tengah merengek nak nenen..



Sikecik ni pun ikut gak..


Hari sebelum cuti wesak hari tu (Hari bekerja)...atas nasihat 'red' aku & family pergila ICT kat Shah Alam yang dah 2 kali round2 jer pastu balik..sebab terlalulah jemnyer dan anak2 dah merajuk tak dpt masuk. Kali ni barulah puas hati walaupun penat jer nampak En.Nizam.Thanks sebab laratkan juga diri untuk bawak kami ke sana..hehe





kitaorg parking kat luar2 ni jer..