Monday, January 25, 2010

Wedding Anniversary....

Apa itu wedding anniversary?....tentulah sumer org tau maknanya kan?.Mcm biasa semua pasangan happy sgt bila tibanya hari2 istimewa seperti WA ni..bagi aku tiada yg istimewa melainkan ingatan daripada pasangan masing2...ada pasangan yg masing2 mengambil berat akan tarikh2 istimewa ini..tak kurang pula yang langsung tak mengingatinya atau mungkin malas..atau tidak peka dengan semua ni..bagi mereka nothing special...hanyalah tarikh suatu peristiwa..itu ajer..sedih kan dengarnya..

Bagi mereka yg sensitif, mungkin akan terasa hati dan merajuk bila tak di beri hadiah..tak payah hadiah lah..ingatan tu paling penting..kalau simple macam tu pun pasangan kita tak sedar..buat2 tak tau jer..mesti terusik juga hati pasangan kita tu kan?..huhu..apa lah maknanya usia perkahwinan bagi psgan itu..dan sejauh mana lah agaknya tanda penghargaan terhadap pasangan masing2?

Bagi aku..penting untuk diri sendiri dlm membuat apa2 persediaan tanda aku ambil berat sgt2 hari2 istimewa seperti ini bukan kerana terpaksa..wassalam...

Sunday, January 17, 2010






Inilah buaya tembaga yg sempat di snap..ada satu lagi gambar yyg tak dpt di selamatkan sebab terdelete ..

Petang tadi pulak saje jalan2 gi Paya Indah Wetland..lama dah dengar tapi x pernah lagi round sini...masuk laaa..memang lengang. aderla beberapa family yg melawat tempat ni...rupanya tempat ni macam taman rekreasi jugak..ader la dalam 2 park..buaya tembaga dengan rhyno...pastu itik..dpt lah jugak snap gambar buaya tu mendarat..ada lagi satu gambar terdelete lak..boleh tahan besar..pastu nengok badak sumbu..nampak tinger dia jer tenggelam timbul..kawasan ni jugak ada chalet untuk menginap betul2 berdepan dengan tasik..memang nyaman dan sesuai la kalau nak buat family day ke atau saje rehat2 hujung minggu..yg herannya kenapa tempat ni tak di ketengahankan sgt kepada umum atau mungkin belum banyak lagi hidupan tasik / paya yg jabatan perhilitan dpt kumpulkan.manalah tau kan taklama lagi ada pulak pihak yg supply naga untuk di tempatkan dalam tasik di kawasan tertentu..haru..haru..
Jika berkesempatan, sila lah u olls dtg ke sini..

Aktiviti Hujung Minggu..




Malam sabtu dlm letih2 tu en.Nizam ajak gi ronda2 KL...xkemana pun dok dalam kete sambil nengok2 lampu jalan & orang lalu lalang..tak tau apa mood En.Nizam malam tu..dlm kete anak2 pun tidola apa lagi..huhu

Thursday, January 7, 2010

Luqman Oh Luqman



Ini lah Luqman Hakim..selalu bersiap ke sekolah elok jer bangun dengan ceria. Tapi hari ni lain benar..nangis2 tak nak gi sekolah..bila abah dia tanya kenapa rupanya pasal rambut dia yg baru di potong semalam..ada togel la sikit..dia kata malu nanti kawan ejek pastu ticer senyum2 kat dia..aduhaii..kocik lagi pandai dah menyemat..mcm abah dia kot masa kecik2..tapi nengok abah dia comot jer dalam gambo..heheh..jangan mare encik Nizam..nanti uban tumbuh dengan lebatnyer..hua hua hua..nanti upload gambo luqman terkini..pagi tadi aku dah lambat sgt,terpaksalah aku tinggalkan jer Luqman nangis kat depan pintu walaupun dah siap dia pakai baju sekolah..En.Nizam cakap biarkan jer..nanti dia pujuk..lastly pukul 8.30am hantar jugak ke sekolah lepas pujuk rayu session.Itupun masih rengek2..sah la masuk je kelas dia nangis..xper..biar ticer dia handle..masa 5 tahun dulu pun ticer yg handle bila Luqman nangis raung2 suh aku dok kat dia dalam kelas.


Kawan2..tolong doakan saya yer???..

Kebelakangan Ini....

Aku asyik panas baran jer kebelakangan ini..Syaitan dah menguasai aku..Ya Allah tolong..bila aku rasa nak marah..baran cepat2 aku istigfar ambik air sembahyang..tapi kejap jer aku jadi marah balik..kenapakah keadaan ini berlaku keatas diri aku?
sabar...sabar..dan terus sabar Jue..jgn turutkan hati..

Ada sekali aku pukul kaki Umar sebab dia selerakkan bakul bawang aku..pastu dia main baling2 bawang tu merata tempat ..bila aku cakap elok2 dia buat jugak..lama kelamaan aku naik hantu dengan 2 org lagi yg merengek nak itu ini..dalam keadaan aku yg tengah sarat ni..letih yg amat sgt..aku lepaskan geram aku kat dalam stor brg..cara apa?..rahsia.lepas tu release sikit..istigfar lagi duduk pejamkan mata.