Monday, October 25, 2010

Thalhah dah nak masuk 8 bulan




Ini lah gambar Thalhah yang terbaru..dah dok walker pun..dan dah pandai juga buka2 laci ..asal yg boleh dicapai habis dah dia kemaskan..seronok jer dengan keadaan Thalhah sekarang ni..dia pun dah pandai menyarap dan dah nak merangkak pun..Alhamdulillah dengan anugerah yang Allah berikan atas perkembangan anak2 aku ni..

Kek coklat kukus

Satu kegemaran yang tak boleh nak tinggal dah...asal ada peluang dan ruang + barang2 pun ada aku mesti nak membaking..sampai anak2 aku naik heran..ibu ni asik kek kek kek..padahal dorg gak lah yg 'sapu'sampai licin..kek coklat ni aku kukus.toping dengan coklat cair pastu tabur colour rice..sonok lah rasa membaking walaupun Umar selalu nak nolong sama..



Dinner at Concorde Hotel

Sempena kitaorg certified ISO 9001:2008 hari tu...aku terpaksa meluangkan masa arrange dinner untuk staffs...padahal hari tu ada training ..punyerlah kelam kabut bos aku punya arrangement..pendapat org sumer tak betul..akhirnya berjalan dengan lancar.Kepada yg tak dapat menghadirkan diri dan sesaje tak menghadirkan diri tu memang rugi.Siang2 aku ingatkan pada yg tak datang tu supaya pandai2 simpan rahsia dengan big bos yg dok kat Thailand tu kalau dia tanya how's your dinner?..haaa..jangan jawab I am not going bos..mendapatlah nanti..




Wednesday, October 20, 2010

Rabbit


Birthday Abah ke 65

Isnin lepas 18 October birthday Abah..x tau nak celebrate macam mana untuk abah kali ni..maklumlah hari bekerja dan masing2 ambil masa jugak untuk sampai kerumah seperti yg dirancang.Alhamdulilah ala kadar jer..belanja abahmakan Pizza kat shah Alam..tempat baru nampaknya sebab masih tak begitu ramai customer..besar jugak tempatnya sebelah jer KFC dan di tengah tengah ada tempat untuk bebudak main..sonok lah anak2 aku..pantang dapat tempat lapang suka sangat dorg berlari larian..:)



Dari kejauhan ni sempat aku ambil gambar org tengah ngamuk dengan cashier Pizza ni kat depan ..siap dicampaknya pizza yg dalam kotak tu berkecai sumer isi2nyer..semua gara2 order lain bagi lain..masing2 kat dalam terpinga-pinga+takut sebab pergaduhan melibatkan kaum Indi..paham jerla..dah tau vege yg dok order makan kat Pizza awat?..order salad tu aku rasa logik ..bukan ke buat pizza pakai telor?..hmm...

Masa ni Thalhah pun dah ngantuk..x de mood pun nak ambik gambar..hehe

Friday, October 1, 2010

Baru balik lunch..fuhh..sedapnya makan ikan panas2 baru digoreng..lama dah tak balik rumah makcik makan lunch..semenjak aku ngandung ari tu sampai la ni..makck aku tau aku lma x datang tak masak lah dia..masak ala kadar jer ..maklumla makcik aku tinggal sorg dengan anak jagaanya. Entah kenapa bila makan kat luar lauk2 campur ni aku rasa cam tak selera dan mesti tak habis.Mungkin air tangan makcik aku ni uat aku selera kot.

Lagi pulak sebab ada 2 org budak pompuan yg cute..sebaya ngan Umar..sempat ambik gambar..ingat dah dorg sebut nama aku acik juliana..walaupun ada pelat2 skit..