Friday, September 21, 2012

Raya di TPG & Cerita2 Raya

Alhamdulillah, setelah beraya di Kampung, kami kembali balik ke Selangor pula beraya. Kali ni kami beropen house di Rumah mak di TPG. Sempat juga bergambar bersama keluarga Pakcik Fadil yang sampai sekarang dia berahsia dengan keluarga kami tentang pekerjaan sebenarnya (upah PI -nampak dia ni macam pegawai perisik ke cid tah x tau). Pakcik ni adalah keluarga sebelah abah yg sedaya upaya mengumpul salasilah dan susur galur keluarga sebelah abah yg berasal dari melayu bugis-arab. Wallahualam....
Ini antara keluarga besar pakcik fadil n kami... @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Sementara Mr.Hubby balik raya ni n alhamdulillah hampir sebulan juga sementara tunggu tiket flight dapatla kami beraya dan berziarah sakan, walaupun hakikatnya dlm 2 minggu tu mr.hubby sibuk uruskan dokumen2 dengan embassy,jabatan sana jabatan sini.Alhamdulillah selesai urusan my.hubby sempat juga la kami berziarah ke rumah jiran dan saudara mara hujung minggu walaupun tak semua rumah dapat dikunjungi. Kekdg terfikir gak, setiap tahun kami sekeluarga berziarah ke rumah mereka, malangnya mereka tak pernah pun datang bertandang ke rumah melainkan ada kendri kahwin.hmmmm....kata abah aku, biarlah kita nak kejar pahala ziarah..dorg x tau tu..yerlahkan..buat apa nak balas2 pulak,fikir je positive dorg x de transport ke atau dorg x de org nak bawak sebab x tau jalan (padahal kete masing2 besau menjalau kauuu)..
atok dgn 2 org cucu yg aktif...lagi 2 org masa ni sedang beradu ..gi raya rumah org tido..yrlah kan dah malam dah tu sosat lak...heheh @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Raya yg terakhir rakan2 sembang-rumahtangga.net datang berziarah. Alhamdulillah, dapat juga jumpa sekian lama berkenalan...ala kadar je persiapannya, masa ni my hubby dah fly back.huhuu..Thanks to Ima,Kak Chah n Red serta suami masing serta anak2 sudi datang.
kami

Monday, September 17, 2012

Assalamualaikum wbrt... syukur ke hadrat ilahi kita semua masih sempat merasai bulan Ramadhan yg lepas dan setrusnya merayakan Aidilfitri...sepanjang bulan Ramadhan lepas terlalu banyak rintangan dan dugaan dari Allah yg telah pun aku redahi hari ke hari bersama anakanda tercinta.Ramadhan kali ni aku rasa teramat penat dari biasa dan dari Ramadhan yg lalu.Mugkin sebab kali ni aku ada terima tempahan biskut raya dan kek..lebih2 lagi Ramadhan kali ni aku berstatus surirumah,mcm2 keje la nak di buat ..dan kali ni biskut raya semua handmade...suka nak upload gambar2 biskut tersebt..(godek2 kamera ni..jap lagi lehla upload.) Tiba masanya mr hubby balik,kami anak beranak ke KLIA..macam biasala mcm2 ragam dorg ni dalam kereta..lama sgt tunggu abahnya x macam biasa.luqman n umar tido dalam kete.Sronok rasa sebab kali ni mr hubby cuti lama sikit.Dapatlah mluangkan masa lama sikit. Insyaallah kali ni mr Hubby ke Qatar pulak.Semoga my Hubby berjaya di sana. Raya pertama kami ke Kulai Johor dahulu..dapatla berbuka puasa terakhir kat kpg..layan pic la dulu..