Friday, April 30, 2010

Testing...testing..




Ini lah hasilnyer kecah2 pagi tadi..sementara anak2 masih belum bangun tidur lagi ..luqman dah gi school...aku pun mulakanlah testing 123..rugila kalau dah gi belajar penat2 tapi x mencuba kan?memula ni untuk anak2la..aper lagi...ada rezeki dah terer leh la buat biz ker..insyaallah..

Tuesday, April 27, 2010

HARI SUKAN LUQMAN








Hari ahad lepas sukan luqman ni..seronok betul budak sorg ni asik hitung hari jer tarikh sukan nyer bila..banyak acara jugak kali ni dan tengok student al-kindi garden pun ramai..rumah sukan luqman (biru) dapat tempat ke dua..

Tuesday, April 20, 2010

Kelas Homemade choc

Hari Ahad lepas saje je join class buat choc.nengok resepi memang banyak dan nampak mudah ..tapi apa pun mesti ada teknik yg kita perlu lalui amalinya kan?..so..saje je la sementara maternity leave ni merajinkan diri belajar mcmana sebenarnya buat benda yg aku suka makan ni..nampak senang tapi bak kata ticer aku ni ianya sensitif dan kritikal...ini lah hasilnya..taraa...julung2 kalinya buatan tangan aku sendiri..yehaa..

Thursday, April 8, 2010

Anak Ibu dah boleh harap....


Kesian pulak nengoknyer..


Tiap2 petg atau balik sekolah Luqman lah yg nolong angkatkan baju yg dah kering kat ampaian..kalau boleh dia nak tolong lipat juga...tapi aku tak kasi sebab cara lipatnyer dah macam lepat penyek jer..hehe..nampak dah sikap tanggung jawab abg long ni.Moga2 Luqman dapat menjadi abg yg boleh membantu ibu di rumah nanti.Almaklumlah ..tak de anak dara kat rumah aku ni...huwaaaaaaaaaaaa....

Kerahan Tenaga

Hujung minggu hari tu lepas sibuk2 En.Nizam (EN) memasak..hehe..memacam menunya, ada kerang, udang dan macam2 lagi..memang tak kesian dengan org yg dalam pantang ni kan? xper2..sabo jerlah yer.Berbalik kepada kesinambungan cerita tadi..petg tu EN sibuklah nak membasuh kete yg dah mcm belacan.Hero2 pun join lah sekali..bukan apa, nak main2air lah tu.At last EN kerahkan dorg sama2 basuh kete..