Sunday, April 8, 2012

Catatan seorang Suri....

Assalamualaikum...

Lama juga tak mengupdate blog ni...masa amat mencemburui, ia berlalu amat pantas, abang kembali bertugas setelah 2 minggu brcuti, rasa sekejap sangat dan banyak planning x menjadi..
Setelah mengambil keputusan untuk berhenti kerja, banyak aktiviti dipenuhkan dengan kerja2 rumah dan dapat juga memantau pelajaran anak2..walau hakikatnya aku susah nak jadi seorang guru yang penyabar di rumah..Insyaallah segalanya dapat di tangani hari ke hari

Bercerita tentang hari2 yg aku lalui 2 minggu sebelum resign dari company tu..macam2 perkara harus di settlekan...sementara bagi training kat budak UM yg agak kerek dan mcm bagus tu..janji aku dah selesaikan tanggungjawab aku transfer llmu mana yg ada walaupun budak baru ni banyak yg argue dengan aku...nasib baik aku nak ajar ..kalau aku blah mcam tu jer susah ko nanti...satu je aku cakap kat dia..: ok...kalau rasa x puas hati dengan procedure or system ni..lepas ni boleh usulkan ke management..apa yg aku ajo ko..just take it..u want to leave it or not up to u...ahak ahak..Gm aku org Thai ni amat la dukacita pemergian aku...sampai dia suruh aku stay lagi sampai another one month...bayar full salary ...working 9-3 , 3 days a week..wow..special sungguh aku ni pada dia...hehehe....jgn monyet...jgn...dont ever have a feeling with me...i am somebody else wife...hehehhe...tapi mamat Thai ni muka ala2 melayu macam muka shah jazle tu..

Citer pasal anak2 lak...first week semua berjalan lancar...masa amat pack sekali...lepas hantar luqman, huzaifah..lagi 2 org pun aku angkut sekali...balik mulakan tugas menyidai baju, kemas2 rumah n memasak...tepat pkl 11.30 mesti semua siap..dah tu nak pi ambik Huzaifah keluar sekolah pkl 12 noon..Luqman still stay kat Taska..hmmm...balik makan dgn anak2...ngemas lagi..relaxs dpt kejap je...yg penting aku dapat solat Dhuha hari2 n baca surah al-waqiah..alhamdulillah...

Citer pasal business choc n cakes pulak...alhamdulillah ada juga order atas permintaan kawan2 n jiran tetangga...terima kasih sesangat kat kekawan yg sudi mengorder...harap2 puas hati lah dan sedap...seronok sebenarnya buat choc n cakes ni...cuma cakes tu aku x gi kursus pun...belajar mcm2 tu je n follow the recipe..minat but smetimes tak confident bila jiwa kacau anak2 mengacau ...hee..biasa tu...lama2 bosan gak dorg nak kacau..nampak gaya si kecik Thalhah yg rajin nak nengok aku buat keje kat dapur...hmmmm...

banyak nak cerita...rasa release skit..kalau tak ada class tartles hari ni dengan ireenbakelove.blogspot.com tapi x jadi lak..postpone date...tart pun selalu buat but just nak belajar teknik2 lain lak...mana tau leh buat business gak ...

sampai sini je la dulu...sambung next episod dalam...catatan seorang suri...daaaa